Gasvryheidstudies

Gasvryheidstudies

U kind gaan in hierdie vak praktiese en praktykgerigte vaardighede aanleer wat dit vir hom/haar moontlik sal maak om na graag 12 die beroepwêreld te betree. Entrepreneurskap in die voedselbedryf word ook ontwikkel.


U kind gaan in hierdie vak praktiese en praktykgerigte vaardighede aanleer wat dit vir hom/haar moontlik sal maak om na graag 12 die beroepwêreld te betree. Entrepreneurskap in die voedselbedryf word ook ontwikkel.

Dit is ‘n universiteitstoelatingsvak

Gasvryheidstudies Personeel:

Me J De Beer, Me M Du Plessis, Me A Ströh

Me J De Beer

Me J De Beer

Me M Du Plessis

Me M Du Plessis

Me A Ströh

Me A Ströh

Die Gasvryheidpersoneel pas vakkennis toe tydens teorie periodes en oefen vaardighede tydens praktiese klasse.

Die personeel streef hul daarna toe om op hoogte te bly van hul vakkennis en woon gereeld werkswinkels by waar hul voorsien word van onderrigvaardighede en moedig Tegnologie vaardighede in die klaskamer aan.

Ons streef daarna om ‘n 100 % slaagsyfer te behaal vir Gr10 – Gr 12.

Dit is ‘n universiteitstoelatingsvak

Spesiale Vereistes:

Daar is geen spesiale vereistes nie, maar enige leerder met ‘n passie en liefde vir kulinêre kookkuns sal aanklank by die vak vind.

Uniforms (sjefbaadjie, voorskoot en sjefhoed) word in gr.10 deur die leerders aangekoop en word tot gr.12 vir alle praktiese doeleindes gebruik.

Klasgetalle word beperk sodat leerders praktiese opdragte funksioneel kan uitvoer.

Vakaktiwiteite:

Daar is ‘n verpligte praktiese periode wat weekliks geskied waar die leerders alreeds voorskool mag begin en naskool mag aangaan.

Tydens die praktiese klasse oefen die leerders praktiese vaardighede wat dan tydens hul praktiese eksamen (restaurant) getoets word.

‘n Sjef van die kwartaal word gekies om die leerders te motiveer om hul beste te lewer tydens praktiese klasse.

Larouché Verster

Larouché Verster

Shauwron Oliphant

Shauwron Oliphant

Sunéle Naude

Sunéle Naude

Meagan Dolby

Meagan Dolby

Megan Oosthuizen

Megan Oosthuizen

Zuane Van Wykh

Zuane Van Wykh

Hou gereeld ons skool se Facebook Blad dop.

Gasvryheidstudies stel leerders in staat om die volgende beroepe te beoefen:

  • Sjef
  • Chocolatier
  • Spysenier
  • Blogger
  • Voedselfotograaf
  • Wyndeskundige (Sommelier)
  • Voedselstilis
  • Produk- en/of resepkoördineerder
  • Privaat Sjef (Skepe, treine, yachts)
  • Wegneemetes- en/of kettingrestaurantbestuurders
  • Algemene Bestuurder
  • Kombuisbestuurder
  • Kookinstrukteur
  • Kulinêredosent/ -onderwyser (bied opleiding)
  • Gesondheidsinspekteur
  • Voedselveiligheidspesialis
  • Vleisslagter
  • Voedsel- en/of restaurantresensent
  • Voedselskrywer / -joernalis
  • Voedselwetenskaplike
  • Dieetkundige

Ons vak is net suksesvol met hardwerkende, verantwoordelike leerders wat bydra tot ons skool se beeld. Maak die regte vakkeuse en word deel van ons span.

Funksie en Onthaal Raad

Die Funksie en Onthaal Raad is deel van die Gasvryheidstudiesspan wat help met die voorbereiding en bediening van voedsel tydens funksies.

Hoogtepunte vir 2021

Ons reël graag demonstrasies tydens prakties klasse met plaaslike hotelskole om leerders se fundamentele kennis oor die vak te verbreed.

Hou ons datums op die kwartaalprogram dop vir ons gewilde restaurant aande.

GASVRYHEIDSTUDIES BEVORDER SPANWERK, SELFDISSIPLINE EN VERANTWOORDELIKHEID.




Gallery



Terug