Gasvryheidstudies

Gasvryheidstudies

Gasvryheidstudies is ‘n opwindende studierigting. Die Gasvryheidstudiesindustrie is die vinnigste groeiende industrie met ‘n wye keuse van beroepe.


PNHS se leerders is baie gewild by tersiêre opleidinginstansies as gevolg van hulle goeie basiese opleiding en vaardighede. Leerders word vakkundig toegerus met teoretiese kennis en praktiese vaardighede wat hulle in staat stel om suksesvol in die gasvryheidsbedryf te wees.

Spesiale Vereistes:

Daar is geen spesiale vereistes nie, maar enige leerder met ‘n passie en liefde vir kulinêre kookkuns sal aanklank by die vak vind.

Uniforms (sjefbaadjie, voorskoot en sjefhoed) word in gr.10 deur die leerders aangekoop word tot gr.12 vir alle praktiese doeleindes gebruik.

Kelnerdrag (swart skoollangbroek, wit langmouhemp, skoolskoene en ‘n strikdas)

Klasgetalle word beperk sodat leerders praktiese opdragte funksioneel kan uitvoer.

Vakaktiwiteite:

Daar is ‘n verpligte praktiese periode wat weekliks geskied waar die leerders alreeds voorskool mag begin en naskool mag aangaan.

Tydens die praktiese klasse oefen die leerders praktiese vaardighede wat dan tydens hul praktiese eksamen (restaurant) getoets word.

‘n Sjef van die week word gekies om die leerders te motiveer om hul beste te lewer tydens praktiese klasse.

Leerders ontvang ook ‘n resepteboek wat hul gebruik vir praktiese klasse en hul eiendom bly

Gasvryheidstudies stel leerders in staat om die volgende beroepe te beoefen:

  • Sjef
  • Chocolatier
  • Spysenier
  • Blogger
  • Voedselfotograaf
  • Wyndeskundige (Sommelier)
  • Voedselstilis
  • Produk- en/of resepkoördineerder
  • Privaat Sjef (Skepe, treine)
  • Wegneemetes- en/of kettingrestaurantbestuurders
  • Algemene Bestuurder
  • Kombuisbestuurder
  • Kookinstrukteur
  • Kulinêredosent/ -onderwyser (bied opleiding)
  • Gesondheidsinspekteur
  • Voedselveiligheidspesialis
  • Vleisslagter
  • Voedsel- en/of restaurantresensent
  • Voedselskrywer / -joernalis
  • Voedselwetenskaplike
  • Dieetkundige

Ons vak is net suksesvol met hardwerkende, verantwoordelike leerders wat bydra tot ons skool se beeld. Maak die regte vakkeuse en word deel van ons span.

Hoogtepunte

Ons reël graag demonstrasies tydens prakties klasse met plaaslike hotelskole om leerders se fundamentele kennis oor die vak te verbreed.

Koekkompetisie aangebied deur FBI Chef School & Pâtisserie Academy

Hou ons datums dop vir restaurantaande.

Sjef Jan-Hendrik v.d. Westhuizen – Eerste Wêreld bekendste Suid-Afrikaanse Sjef wat ‘n Michelin ster restaurant besit.

“My heritage informs everything I do, most especially my work as a chef. But through every journey I’ve ever undertaken, I’ve always believed in being honest with myself, being curious, mindful of the impact my actions have on others, and in surrounding myself with great people.” Jan-Hendrik v.d. Westhuizen

Aflaai aanhangsel




Gallery



Terug