Gasvryheidstudies

Gasvryheidstudies

Vakkeusetyd vir die Gr 9’s. Hoekom Gasvryheidstudies as een vir jou vakkeuse? Gasvryheidstudies is ‘n opwindende studierigting. Die Gasvryheidstudiesindustrie is die vinnigste groeiende industrie met ‘n wye keuse van beroepe.


Gasvryheidstudies is ‘n opwindende studierigting by PNHS. U kind gaan in hierdie vak praktiese en praktykgerigte vaardighede aanleer wat dit vir hom/haar moontlik sal maak om na graag 12 die beroepwêreld te betree. Weens Covid kan ons nie gaste ontvang en bedien nie. Dus gaan baie vaardighede verlore en het ons besluit om die “drive thru” aan te pak om sodoende nog steets ons leerders toeterus met vaardighede en ons vak se doelwitte te bereik.

Spesiale Vereistes:

Daar is geen spesiale vereistes nie, maar enige leerder met ‘n passie en liefde vir kulinêre kookkuns sal aanklank by die vak vind.

Uniforms (sjefbaadjie, voorskoot en sjefhoed) word in gr.10 deur die leerders aangekoop en word tot gr.12 vir alle praktiese doeleindes gebruik.

Klasgetalle word beperk sodat leerders praktiese opdragte funksioneel kan uitvoer.

Vakaktiwiteite:

Daar is ‘n verpligte praktiese periode wat weekliks geskied waar die leerders alreeds voorskool mag begin en naskool mag aangaan.

Tydens die praktiese klasse oefen die leerders praktiese vaardighede wat dan tydens hul praktiese eksamen (restaurant) getoets word.

‘n Sjef van die kwartaal word gekies om die leerders te motiveer om hul beste te lewer tydens praktiese klasse.

Leerders ontvang ook ‘n resepteboek wat hul gebruik vir praktiese klasse en hul eiendom bly

Gasvryheidstudies stel leerders in staat om die volgende beroepe te beoefen:

  • Sjef
  • Chocolatier
  • Spysenier
  • Blogger
  • Voedselfotograaf
  • Wyndeskundige (Sommelier)
  • Voedselstilis
  • Produk- en/of resepkoördineerder
  • Privaat Sjef (Skepe, treine)
  • Wegneemetes- en/of kettingrestaurantbestuurders
  • Algemene Bestuurder
  • Kombuisbestuurder
  • Kookinstrukteur
  • Kulinêredosent/ -onderwyser (bied opleiding)
  • Gesondheidsinspekteur
  • Voedselveiligheidspesialis
  • Vleisslagter
  • Voedsel- en/of restaurantresensent
  • Voedselskrywer / -joernalis
  • Voedselwetenskaplike
  • Dieetkundige

Ons vak is net suksesvol met hardwerkende, verantwoordelike leerders wat bydra tot ons skool se beeld. Maak die regte vakkeuse en word deel van ons span.

Hoogtepunte vir 2021

Ons reël graag demonstrasies tydens prakties klasse met plaaslike hotelskole om leerders se fundamentele kennis oor die vak te verbreed.

Koekkompetisie aangebied deur FBI Chef School & Pâtisserie Academy.

Hou ons datums dop vir die Gr 10’s se “Drive Thru” ontbyt.




Gallery



Terug